Dakar Achter de Schermen: Niet één maar twéé keer over de meet!

Ondanks dat dit bericht voor ons wel heel zuur is …. wilden we jullie de laatste Dakar achter de schermen toch niet onthouden! Dus bij deze….

Dakar Achter de Schermen:

Niet één maar twéé keer over de meet!

Dat de Dakar pas volbracht is als de eindstreep is gehaald, is niks nieuws. Vele onfortuinlijke deelnemers hebben het geluk van het halen van de eindstreep op de laatste dag in rook zien opgaan. hoewel de laatste etappe meestal weinig invloed meer heeft op de ranglijst, blijft het voor rijder en supporter tot de laatste meter spannend.

Die laatste meters zijn niet op het podium dat we heel vaak op TV zien maar de finish (stempelpunt van de laatste stage) bij het laatste ASS (Arrivé Special Stage) van de Rally. Bij het halen van deze laatste stempel weet de rijder en het team dat de Dakar uitgereden is. Dit is ook de plaats waar de echte emotie vrij komt, de tranen van blijdschap vloeien. 2 weken knokken tegen de elementen, techniek en vermoeidheid zijn niet voor niets geweest de eindstreep is gehaald.

De rijders vliegen elkaar om de nek, teams feliciteren elkaar en de lucht is gevuld met emotie. Rijders en het publiek staan naast elkaar en vieren samen de persoonlijke overwinning van iedere deelnemer. De Dakar deelnemer is voor het eerst over de meet!! Na deze euforie volgt een verbindingsroute naar het laatste bivak in de laatste stad die de Dakar bezoekt, hier vindt de podium ceremonie plaats.

De deelnemers mogen samen met het publiek hun overwinning en/of volbrengen van de Dakar vieren. Elk voertuig mag voor de tweede keer over de meet, het podium De Dakar medaille wordt in ontvangst genomen, zwaaien naar en vieren met het publiek. Bij het verlaten van de “Ramp” worden ze belaagd door de pers waar ze nog eenmaal hun vreugde kunnen delen en hun verhaal kwijt kunnen. De Dakar is ten einde, volgend jaar weer nieuwe kansen….

PSG_2668 PSG_2663