Dakar achter de schermen: “De Breefing”

15940712_1742491865967493_3605335054926567003_n

Als de deelnemers succesvol de finish van de etappe hebben gehaald dan ontvangen ze naast een felicitatie ook het roadbook van de volgende dag. Er kunnen echter wijzigingen of aanpassingen nodig zijn, zoals we tijdens deze Dakar hebben ervaren kunnen de omstandigheden drastisch veranderen door bijvoorbeeld het weer. De organisatie stuurt teams vooruit die situatie ter plaatste bekijken, en indien het onverantwoordelijk wordt geacht een bepaalde sectie te rijden worden alternatieven gezocht en als het echt niet anders kan, helaas stukken stage geschrapt.

Het is in landen als Argentinie en Bolovia heel goed mogelijk dat door zware regenval hele weggedeelten worden weggevaagd. Gaten in de weg van zo’n 3 meter diep en 10 meter breed zijn zeker geen uitzondering. De organisatie zal op basis van veiligheid, je wilt tenslotte niet met 100km per uur in een dergelijk gat rijden, een alternatieve route zoeken.

Deze laatste moment wijzigingen en instructies moeten aan de teams worden doorgegeven, Elke avond is er daarom om acht uur bij “El Central” op het Bivak de rijders breefing. Hier worden de laatste aanwijzingen en wijzigingen aan de teams doorgegeven. El Central is zoals de naam betaamt centraal in het bivak opgesteld bij de kantine en de informatie borden.